Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Wednesday, July 7, 2010

Autóbérlés az USA-ban

Egy autóstúra alkalmával a legnagyobb költség lehet a bérautó. 




112 comments:

  1. Szia, átböngészve a kölcsönzési árakat, 2 személynek elég húzós, bár lehet nem lesz más megoldás. Olyan kérdésem lenne, hogy Hitchhike-olni mennyi biztonságos Nevadaban és Californiában? Előre is köszönöm!

    ReplyDelete
  2. Stoppolasrol szinte semmit nem tudok. Neha latok embereket karton papirra irt uticellal aldogalni az autopalya bejaratnal, de en nem szoktam felvenni senkit. Nem nagyon hallok stoppolok ellen elkovetett bunesetrol, igy csak azt tudom mondani, hogy eleg biztonsagos lehet az utazasnak ez a modja.

    ReplyDelete
  3. Most kerdeztem a munkahelyemen, azt monsdjak ma mar nagyon nem nepszeru es szerintuk veszelyes is de itt ezek mindentol felnek szoval nem tudom . Sztem manapsag egyaltalan nem elterjedt. Es emberek valoban egyre kevebe biznsk egymasban. Annyira nagyok itt a tavolsagok es nincs tomegkozlekedes, hogyu sztem stoppolni eleg jorulmenyesm

    ReplyDelete
  4. Ha a masodik sofor hazastars, akkor tobb allamban nem kell erte fizetni, de szolni kell.

    ReplyDelete
  5. Kedves Romesz,
    A szeptemberi "kiruccanásunkkor" elöszőr mi is kerülni akartuk a kölcsönzést, de aztán kiszámoltuk, hogy Las Vegastól Durangoig ugyanannyi lenne a busz+vonat együtt, mint a kölcsönzés és hát az még ráadásul lassabb is és körülményes. A stoppolásról az jut eszembe, hogy mentünk Vegas felé a sivatagban (talán arrafelé, de sivatag volt...) és valami börtön volt a közelben, ugyanis az út mentén figyelmeztetett a tábla, hogy ne vegyünk fel stopposokat, mert nagy az esélye, hogy szökevények... :)

    Eszter

    ReplyDelete
  6. Kedves Eszter!

    Jelenleg kettő ilyen hely van Las Vegas közelében, az egyik a 95ös út mellett, kb harmincöt mérföld északra. A másik North Las Vegasban van az utolsó elötti autópálya kijáratnál a Lamb roadnál, ez egy nöi börtön.

    ReplyDelete
  7. Kedves Romesz!
    Jul 23-án indulunk a fiammal egy 2 hetes Los Angeles- Miami útra. Most béreltük volna a kocsit és a korábban elképzelt és betervezett 580 USD árhoz - ez számunkra csak most lett világos - egy 550 USD egy út miatti ár is társul (mert nem ott adjuk le az autót, ahol felvettük). Erre mondta a fiam, hogy mérlegeljük azt, hogy 1150 USD-ért akár vehetünk is egy autót LA-ben, amit MIamiban eladnánk. Kérdésem, hogy van-e ennek az ötletnek létjogosultsága?

    ReplyDelete
  8. Szia Laci
    Először is szeretném megkérdezni, hogy melyik cégnel találtal ilyen nagyon olcson (1200 dollarert) autót, mi megnéztünk jónéhányat és a legolcsóbb 1700 volt a legkisebb autóért 2 hétre LA-Miami. Mivel másokat is érdekelhet a téma, ezért a választ feltettem bejegyzésként.

    http://romesz.blogspot.com/2010/07/vajon-jo-otlet-autoberles-helyett.html

    ReplyDelete
  9. Én ezen az oldalon nézegettem az autóbérléseket, itt a legolcsóbb autók 1300 dollár körül vannak 2 hétre úgy, hoyg máshol adod le a kocsit.

    http://www.autoberlesonline.hu/usa/

    ReplyDelete
  10. Domonkos:

    Amit mutatsz az valoban 1300 dollart mutat, de szerintem nincs benne a drop off fee. Mert én is találtam a Thriftynel 813 dollarert de alig eszre vehetoen irjak, hogy 1179 dollart kernek mert masik repteren lesz a kocsi leadva.

    ReplyDelete
  11. Szerintem benne van az árban, mert ha ugyanazt a leadó helyet adom meg ahol felvenném a kocsit, akkor lényegesen alacsonyabb az ár, de majd még utána nézek.

    ReplyDelete
  12. A bérleti díj tartalmazza: korlátlan kilóméter használat, felelősségbiztosítás, törésbiztosítás
    lopásbiztosítás, repülőtéri pótdíj, 24 órás segélyszolgálat, helyi adók.

    A drop off fee-t nem is említik

    ReplyDelete
  13. Hmm, felhivtam expediat, orbitzot, 2400 a legolcsobb. Nem ertik, miert adnak 1100ert. Irtam az autoberlesonline-nak, de persze vasarnap nem dolgoznak.
    Amit nem ertek, ha az autoberlesonline oldalon a tartozkodasi helyem USA, akkor ugyanazok az arak jonnek ki (centre pontosan), mint amit az expedia ajanl, ha azt irom, hogy magyarorszagon vagyok, akkor meg 1100. Nem ertem, ez hogy lehet.
    Ha MO tartozkodast irok, akkor nem irja ki, hogy milyen cegtol fogom 1100ert elhozni a kocsit, amig nem fizetek, ha USA tartozkodast irok, akkor 2400ert kiirja a cegeket. Nagyon zavaros egyelore, probalom kibogozni a szalakat.
    Az autoberlesonline a CarTrawler-t hasznalja, akinek nincs ingyenes zold szama az USA-ban ami nagyon fura, mert meg kis cegeknek is van.
    Na mindegy, egyelore probalom kideriteni, hogy miert van ez a hatalmas kulonbseg, de Orbitz vilagosan megmondta, hogy ennyiert ok nem adnak oda autot, 2400 a legolcsobb...

    ReplyDelete
  14. Oke 1 lepessel elobbre vagyok, szoval az utoberlesonline.hu a "Car Trawler" nevu ceget hasznalja kersesnel, gondoltam felhivom oket, megkerstem a website-jukat,
    With our 24/7 customer support centers..., felhivom a szamot, erre azt mondja currently closed, nagyszeru 24 oras szolgalat..., nem lehet uzenetet hagyni, mert a postalada megtelt, egyelore nagyon nem tetszik a dolog...

    ReplyDelete
  15. Vasarnap leven ugy tunik nem jutok enel elobbre, szoval probaltam review-kat (tapasztalati leírásokat) keresni. A autoberlesonline.hu - ról semmit nem talaltam azon kivul, amit ok tettek fel az oldalukra, amit nem szeretek. Jobban hiszek azoknak, amiket nem az illeto tulaj tesz fel, hanem valos szemelyek.
    Viszont a Car Trawler-ről talaltam. angolul, 126 review-bol egy csillag, 100% negatív. Legtobb problema az árral volt, valamint a foglalot honapokig nem adtak vissza stb. Sajnos angolul vannak, ha valaki erti a nyelvet, erdemes olvasgatni. Persze egyelore nem irom le az outoberlesonline.hu-t, hiszen az o oldalukat meg nem hallottam, varom valaszukat, de lehet, hogy nem kellene ilyen rossz hirnevű céggel dolgozniuk...
    Itt olvashatok a hozzászólások

    ReplyDelete
  16. Naszoval csak sikerult kideritenem, hogy mikent is van ez a dolog. :) Eloszor is az autoberlesonline.hu valaszolt az emailemre, valamint beszeltem a National Rent-a-car-ral es a Dollarral is. szoval az ar azert ilyen alacsony, ABonline.hu szerint: "Az előre fizettett bérleti díj ellenében az amerikai partnerek sokkal nagyobb kedvezményt adnak, így akár 50-60%-kal kedvezőbb áron tudunk autót biztosítani, mintha a foglaláskor nem kellene semmit sem fizetni.
    Az előre fizetett autókért 100-ból csak 1 esetben nem jelentkezik senki, míg a
    \"díjtalanul\" lefoglalt autókért 100-ból 20 esetben nem jelentkezik senki ami sokkal nehezebbé teszi az autóflotta kihasználását.

    Ezért inkább a kedvezőbb ár érdekében az előre fizetett bérleti díjra van megegyezésünk a partnerekkel az európai (nem csak magyar) ügyfelek részére.
    A megadott helyszínen Dollar/Thrifty/National/Alamo kölcsönzők biztosítják az autókat."

    A National ezt mondta, mikor ketsegemet fejeztem ki azzal kapcsolatban, hogy valos berlesrol lenne szo: Ertem mar, hogy mirol van szo (es elmagyarazta), a ceg egy 3rd party ceg (kivulallo harmadik szemely), elore lefoglalt szerzodeseket arulnak nagyon olcson. Ha minden a terv szerint megy, akkor nagyon jo uzletet kothetunk, de a legkisebb valtozas is oriasi osszegekbe fajhat. Vagyis akar egy oras eltolodas (keses) 700-1000 dollarba kerulhet. Igy csinalnak penzt a third party cegek, hogy minden mini valtozasert oriasi koltsegeket szamolnak fel.
    Tehat ha valaki biztos abban, hogy tartani tudja magat a tervhez, akkor hajra, lehet sporolni, csak ne keruljunk egy dugoba, ami miatt feloraval kesobb adjuk le az autot, mint a szerzodesben foglaltak, mert az konnyen egy egesz kerek kis osszegbe fajhat.
    Mivel mar foglalaskor kifizetjuk a dijak nagyreszet, ha torolni szeretnenk a foglalasunkat, akkor a penzunket ugy kell vissakonyorogni. Es itt jon be, amirol olvastam a sok negativ hozzaszolast, hogy az ABonline.hu a Car Trawler-on keresztul dolgozik, es velunk bizony komoly gondok vannak/voltak. (engem mar csak az elrettent, hogy irjak az oldalon, hogy 24 oras ugyfelszolgalat, erre uzenetrogzito kozli,, hogy zarva vannak, uzenetet nem tudok hagyni, mert a postafiok megtelt). a review-k.. az az egyetlen arva csillagocska 126 embertol nem valami sok, de a tobbi se sokkal jobb, foleg azert, mert altalaban az emberek leginkabb akkor veszik a faradsagot, hogy review-t irjanak, ha valami gondjuk van... nem tudom... De mint irtam, ha minden terv szerint halad, akkor nagyon jonak tunik az ajanlat, az 1100-ert 2 herte LAX-MIA utvonalra.

    ReplyDelete
  17. Kedves Marcsi!

    Majd kérlek írd meg a bérlés után, hogy melyiket választottad végül és hogy mennyire voltál velük elégedett, mert szívesen fogadnék egy személyes tapasztalatot.

    ReplyDelete
  18. Kedves Domonkos,
    sajnos csalodast kell okozzak, en nem keresek berautot, Romesz felesege vagyok, csak segiteni probalok, kideriteni, hogy mi a legjobb megoldas.

    ReplyDelete
  19. Ma megnéztem az alamo.com honlapját is, és ott elvileg egy Midsize SUV 1300 dollár lenne 2 hétre és itt írja is, hogy benne van az árban a "Drop Charge", amiért 500 dollárt számolnak fel.

    ReplyDelete
  20. valoszinuleg nem ugyanazokat az adatokat hasznaljuk, mivel nem tudom a pontos erkezest indulast, tippeltem,
    jul 23 lax
    aug 8 mia

    nekem economy 2340re jon ki, SUV 3846

    te milyen adatokat jeloltel be?
    Tudod mit, rakattintottam a more optionre es bejeloltem, hogy nem USA-ban vagyok es valoban az egesz lement 1170-re mindenestol... ez is pre-paid reservation.

    ReplyDelete
  21. Kedves Romesz!

    Az expedián keresztül béreltünk autót a Dollárnál Vegasban a reptérre, ami kb. 280 dollárba került 9 napra (ezt már kifizettük). A kérdésem az lenne, hogy erre már csak a biztonsági óvadék jön rá? És az lehet több, mint 350 dollár? Irtam én a Dollárnak, de persze nem képesek válaszolni. Válaszod előre is köszönöm.
    Linda

    ReplyDelete
  22. ha emailben (a fenti boritekra kell kattintani a jobb oldalon) elkuldod az idopontot (esetleg order numbert), felhivatom oket holnap es megkerdezhetem, hogy memmyi lesz, amikor felveszitek, vagy csak add meg a berles adatait (felveteli/leadasi nap, kocsi tipusa, ar stb, ha nem akarod megadni az order numbert) es megprobalhatom ugy megerdeklodni...
    Marcsi

    ReplyDelete
  23. Kedves Marcsi,

    elküldtem az e-mailt, remélem, hogy megkapod. Nagyon hálás vagyok a segitségért!

    Linda

    ReplyDelete
  24. Kedves Marcsi és Romesz,
    A blog nagyon jó, sok hasznos dolgot talál rajta az utazni készülő.
    Az autóbérléssel kapcsolatban kérdésem lenne, ugyanis nem tiszta, hogy a feltüntetett áron kívül akkor egy jókora kauciót is le kell tenni az autó felvételekor?
    Üdvözlettel: Mónika

    ReplyDelete
  25. Kedves Monika!

    Köszönjük szépen.

    A bérléskor kérnek kauciót, az összeg zár alákerül és miután a bérlő leadja a kocsit egyböl feloldják az összeget. (hogy a bank mikor oldja fel az egy másik téma, szeretnek ülni rajta és használni mások pénzét)

    ReplyDelete
  26. Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
    Jó, hogy vagytok.

    Mónika

    ReplyDelete
  27. Nekem az lenne a kérdésem, hogy bérlésnél kb mekkor összeget zárolnak a kártyán? Mi 2 hétre bérelünk egy Ford Mustangot, kb 700 dollár lesz, (Herz), és hát attól tartok, hogy ennek többszörösét lefoglalják, akkor bajos lesz a megélhetés ... :) a szerződésben nem volt benne egy kb összeg sem, és hallottam már 120.000 HUF-tól kezdve 300.000-ig is...
    köszi, ha kb dolgot bárki tud mondani, hogy ne ott érjen a meglepetés...

    ReplyDelete
  28. szia,
    korabban kerdeztek ugyanezt a kerdest, ok 9 napra a Dollar-nal foglaltak, felhivtam a Dollart, es nekik $350 foglalot vontak le.
    neked is azt tudom mondani, ha emailben elkuldod a foglalasi adatokat (nev, idopont, varos, order number), pontos osszeg, amit fiettetek eddig, akkor felhivhatom a Herzet es megkerdezhetem, mennyit fognak lefoglalozni.

    ReplyDelete
  29. Sziasztok!

    nagyon jó az oldal...

    valaki írta a Mustangot.
    Mi Avis-sal 6 napot voltunk Mid-sized foglaltunk, de nem tudott adni, így a Mid-sized árban egy cabrio Mustangot kaptunk. San Francisco indulás-Las Vegas leadás: 420 USD mindenestől, még kauciót sem vont le, és one-way fee sem volt.
    Ahogy olvasom akkor mázlim volt.

    009

    ReplyDelete
  30. Kedves Romesz,
    Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy nyáron én is jártam kinn az USA-ban, gyerektáborban diákmunkát végeztem, tábor után 3 barátommal Vegasban béreltünk egy autót (Chevrolet Malibu-t), amit úgy volt, hogy Las Vegasban adunk le 11 nappal később, egy jó kis nyugati parti autókázás után. Amikor mentünk Los Angeles felé, véletlenül megtoltam az előttem lévő kocsit, mert az hirtelen megállt, mert előtte is koccantak. A kár nem volt nagy, neki volt biztosítása, a Chevrolet-en meg a bumper hajlott egy kicsit vissza, de tovább tudtunk menni. Egyszóval látszólag semmi komoly. De miután felhívtuk az autóbérlő-társaságot, mondták, hogy abszolút nem kaptunk biztosítást a kocsira, mi meg összenéztünk, hogy ez hogy lehet, hiszen mivel nem kérdezett bérléskor arról az ember, aki kiadta nekünk az autót, hogy milyen biztosítást akarunk, és azt is tudom, hogy a sofőröket be kell jelenteni, mert azokat biztosítják, gondoltam, kaptunk vmi alapbiztosítást, de most kiderült, hogy egyáltalán nem. Beszéltem kinn egy magyar ügyvéddel, aki azt mondta, hogy hagyjam a fenébe, úgyse érnek Magyarországon utól. És hogy menjek be a Los Angelesi reptéri irodájukba, és kérjek onnantól biztosítást. Ott persze megnézték a kocsit, és azt mondták, hogy 2000 dollár a kár, ha azt kifizetem, kapok biztosítást. Monduk, hogy kösz nem, amúgy is miért nem ajánlottak fel biztosítást az elején. (Hozzá kell tennem, hogy engem ezzel jól átvertek, mert először voltam ilyen messze otthonról, fogalmam se volt, mit hogy miért kell csinálni..) De mivel az ügyvéd mondta, hogy úgyse tudnak utólérni, ezért továbbmentünk San Franciscóba a kocsival. Ott végül úgydöntöttünk, hogy leadjuk a kocsit, mert ki tudja, mi lehet még vele, ha nicns biztosítva. Hajnali 1-kor leadtam az ottani reptéren, de ott szó nélkül átvették, ott se írattak alá velem crash report-ot. (Los Angelesbe alá akarták iratni, de az ügyvéd mondta, hogy semmit se írjak alá, majd ha leadom a kocsit, leghamarabb akkor).
    Nagy boldogan leadtam így hát a kocsit, semmi felelősség, végre, reméltem, hogy megúszom.
    1 hónappal később, jön a levél Magyarországra: 5200 dollárral tartozom....Na nee...
    Ezt ráadásul nem az autókölcsönző cég küldte, hanem egy texasi Claims management cég, vagy mi.
    Azt írták, hogy 1.5 hónapom van küldeni nekik az 5200 dollárt, különben "may be sent a collection agency".
    Neked mi a véleményed erről, mit tehetek, illetve tehetnek ők ellenem? Diák vagyok még,életembe nem láttam még ennyi pénzt, és elég rossz első amerikai élmény volt számomra....

    ReplyDelete
  31. Szia Gergo,
    sajnos tul nagy okossagot nem tudunk mondani, osszedugtuk itt a fejunket Romesszel, de amit mondani tudnank neked, az valoszinuleg vagy nagyon nem fog neked tetszeni, vagy torvenyserto...

    Eloszor is a baj ott kezdodott, hogy nem vettetek meg az LDW/CDW - (Loss Damage Waivers és Collision Damage Waivers) biztositast (casco fele). Ez az a biztositas, ami fedezi, ha a kocsit ellopjak, vagy osszetorod, (jelen eset) stb. Ami alapbol benne van az arban, az a liability insurance (felelosseg biztositas), ami szemelyi serulest es az okozott kart (a masik fel fele) fedezi, azt biztosan kaptatok. A tobbit meg kell/lehet venni. Aztan ezek szerint azt sem neztetek meg, hogy a kartya, amivel fizettetek (VISA/MC/AMEX) fedezi-e az LDW/CDW biztositasokat.
    Azt, hogy nem ajanlottak biztositast, nehezen tudjuk elkepzelni, mert ezek a kolcsonzos cegek ebbol csinalnak penzt. nem kicsit. Ugy kell kibujni alola, szinte 100%, hogy felajanlottak a biztositast, csak ti nem vettetek meg, mert nem volt kotelezo (en sem vennem meg). ilyenkor persze maskent latja az ember...

    Az 5200-at pedig valoszinu a ceg behajtoreszlege probalja keregetni toled. Ha el tudjak adni behajtocegnek (ha van olyan ceg, aki megveszi), akkor esetleg kapnak 1000-1200 dollart erte, a ceg pedig rajtad majd megprobalja "leverni' az 5200-at... nem tudom, hogy megvenne-e egy behajtoceg...
    Hogy mit tehetnek ok ellened?... fogalmunk sincs. ugyvedi tapasztalatokkal nem rendelkezunk, igy sajnos pontos valaszt sem tudunk adni.

    Utananeztem volna a ceg szabalyzatanak a biztositasrol, de nem adtal meg adatokat. De majdnem 100%, hogy alapbol a liability benne van, a tobbit venni kell, es ha elkered a papirokat, sztem azon rajta van, hogy beixelted, hogy "NO", nem kerem. Ugy fedezik magukat, ahogy csak tudjak ezek a nagyobb cegek. Raadasul az nekik is problema, ha nem veszed meg, mint irtam, ezek igy csinalnak penzt, mindig ugy tukmaljak rad a biztositast, mint a fene, igy elkepzelhetetlennek tartom, hogy atvertek volna ezzel, ahogy irtad. (persze semmi sem lehetetlen, csak nekunk nem tunik logikusnak)

    sajnalom, hogy semmi okosat nem tudtunk mondani. Probald meg felvenni azzal az ugyveddel a kapcsolatot, aki azt a tanacsot adta neked, hogy ne torodj vele. Tudod a nevet? cimet? stb... kerdezd meg, hogy akkor most mi van... hogy lett a 2000-bol 5200, es ha ugyse ernek MO-on utol, akkor mikent kaptal levelet...?

    Rossz olvasni ilyen negativ elmenyt :( Ha esetleg van ezen kivul valami, amiben segithetunk, szolj, ha nem tudunk segiteni, azt megmondjuk, ha tudunk, akkor pedig szivesen tesszuk.
    Sok sikert,
    Romesz es Marcsi

    ReplyDelete
  32. Kedves Romesz!

    I. Feljebb, az előírásoknál megemlíted ezt:

    "Az utolsó vagyis a legfrissebb vezetési kimutatást kérik, természetesen külföldi autósok ezt otthonrol kell hozzanak magukkal. (nem tudom mit csinálnak a magyarnyelvűvel.)"

    Ez mit jelent más szavakkal? Nem teljesen értem, talán a biztosítómtól egy kárelőzményi igazolást kell kérnem?

    II. Ha Californiában bérlek autót, ahol az additional driver lehetőség ingyenes(Hertz) és bejelentem, hogy átmegyünk Nevadába, Arizonába, akkor már rámszámlázzák az additional operator fee-t?

    III. Mennyire igaz, hogy nem fogják szeretni pl. benzinkúlnál, motelben, vegyesboltban, ha 100 dolláros bankjeggyel akarok majd fizetni? (Kanadában kapásból mehet az ember a bankba felváltatni az ottani 100-ast kisebb címletekre.)

    Gábor

    ReplyDelete
  33. Szia Gabor :)

    a biztositasi kimutatas az auto drive-away eseteben kerik, ha ugy dontesz, hogy azt valasztod, ez egy igazolas, ami megmutatja, hogy az elmult evekben milyen karbejelentesed volt a biztosito fele.

    sima autokolcsonzo (Herz) nem ker semmifele biztositasi papirt, mert ok adnak (alapbol felelosseg biztositast es opcionalisan cascot, vagy olyat, ami jo, ha feltorik az autot, stb, ezeket meg lehet vasarolni)

    A kölcsönzesi szabalyok mindig az adott allamra vonatkoznak. Tehat ha Ca-ban berled az autot es ott nem kell fizetni, akkor nem kell fizetni az additional driverert.

    a szazasok kerdesere nemigazan tudok mit mondani. van ahol elfogadjak, van ahol nem. Ahol nem fogadjak el, ott altalaban ki van irva, hogy "sorry, no bills over 20" vagy ilyesmi. Ha sok szazassal jossz, akkor az elelmiszerboltokban (nem sok pici vegyesbolt van, a nagy multik altalaban elfogadjak a 100asokat) menj a "self-check-out"-hoz, a gepek majdnem 100%, hogy fel tudjak rogton valtani a 100-ast, ha nem vettel tul sok mindent, akkor kapsz vissza 10eseket, 20asokat. Esetleg csinalj 2 tranzakciot, akkor fel tudsz valtani 2 szazast is. (azert ezt a megoldast ne hasznald penzvaltokent, 2-nel tobb tranzakciot nem ajanlatos csinalni)
    de bemehetsz egy bankba is es felvalthatod a penzed az utazas elejen, hogy legyenek 20asaid.
    Jo utat, mikor jottok?
    Marcsi es Romesz

    ReplyDelete
  34. Köszönöm a választ.

    November 12-én landolunk az LAX-en és December 6-án megyünk vissza. A "bázis" Tarzana lesz és a bejárandó háromszög másik két sarka a Monument Valley és san Francisco lenne.

    Újabb kérdés: a nemzeti parkok és az AAA térképein ott a jel, hogy bizonyos utak télen le vannak zárva, x dátumtól y-ig. Ezt tényleg betartják? Ha enyhe a tél, akkor is? A Yosemite miatt kérdezem.

    Gábor

    ReplyDelete
  35. A yosamiten athalado Tioga roadot az elso ho leesesevel lezarjak. Betartjak ezt, mert nem eri meg nyitvatartani. Azon a magassagon mar nincs olyan, hogy enyhe tel. Novemberre 100%, hogy lezarjak az utat es a Glacier pointot is az autosok elol.



    Nezd meg ezt a bejegyzest A video jol szemlelteti a telet a hagon.

    ReplyDelete
  36. Sziasztok,
    most mejek eloszor amerikaba latogatoba egy baratomhoz, az lenne a kerdesem hogy amikor megerkezek amerikaba a repuloteren fel kell mutatni valami keszpenzt vagy mit kell felmutatni ahoz hogy beengedjenek ?
    elore is koszi Odon

    ReplyDelete
  37. ESTA-t kell felmutatni, utlevelet es a kerdesekre valaszolni. Hova mesz, kihez, mennyi idore, miert stb ami epp a bevandorlasi emberket erdeklim
    Erezd jol magad

    ReplyDelete
  38. Koszi szepen...minden jot nektek is :D

    ReplyDelete
  39. Sziasztok!
    Friss tapasztalat, gondoltam megosztom.
    2010 nov. Las Vegas-ban bereltunk autot a repuloteren a Thrifty-nel es San Francisco-ban adtuk vissza. Elotte sok weboldalon megneztem az arakat, aggodtam, hogy draga lesz egy masik allamban (NV -> CA) leadas miatt. A legolcsobb a www.thrifty.co.uk-n volt, a .com-os oldalon magasabb arakat adott meg! 9 napra a compact class (Nissan Versa 4 ajtos, teljesen atlagos auto) minden biztositassal + roadside assistance-al es teli tankkal kerult kb. 300 USD-ba. Megkerdeztem, nincs extra drop-off fee a San Francisco-ban valo leadas miatt. Eleve California-i rendszammal kaptuk meg az autot.
    Utkozben sikerult sajnos megnyomni egy parkoloban az autot oldalat egy oszloppal tolatas kozben, meg lezuzni a tukrot - meg soha ilyen nem tortent velem, pedig mar vezetek 15 eve, valoszinuleg a faradtsag miatt figyelmetlen voltam. A leadaskor ki kellett tolteni egy papirt, hogy megrongalodott az autot oldala es kesz. Az alkalmazott mondta, hogy ne aggodjak, a biztositas fedezi a kart.
    A vegso szamlat meg nem kaptam meg, de remelem nem lesz meglepetes.
    Udv:
    Zoli

    ReplyDelete
  40. Szia Zoli :)
    Hat nem lehetett izgalommentes a kirandulasod... Ha azt mondtak, hogy a biztosito fedezni, akkor valoszinuleg nem kell fizetned, bar altalaban szokott lenni onresz *deductible*, de azt kifizettettek volna veled a helyszinen.
    Nagyon jo aron bereltel autot. A "drop-off fee" azert nem volt neked, mert nagyon sokan CA-bol levezetnek las vegasba, majd onnan repulnek haza, igy lasvegas tele van californiai berelt kocsikal, tulajdonkeppen egy csomot sporoltal nekik azzal, hogy visszavitted az autot CA-ba. Nagyon jo ez igy, jol tervezted az utat, es magadnak is sokat sporoltal :)
    Koszonom, hogy megosztottad velunk a tapasztalataid:)
    Marcsi es Romesz

    ReplyDelete
  41. Szia!
    Nagyon jó ez a blog,pont ilyesmit kerestem,ahol személyes tapasztalatot/véleményt lehet kérdezni.Azonban rendesen el is szomorodtam,ugyanis valószínű jövőre 1 évig Los Angelesben fogok tanulni és jövőre is még csak 20 éves leszek.Voltam kint nyáron LA-ben és abban 1000%-ig biztos vagyok,hogy szükségem lesz autóra,nem lehet 30 perceket várni a buszra naponta többször,ráadásul ugye nem is visz el akárhová,de te tudod úgy is jól.Tehát az autó óóóóriiássi fejtörést okoz nekem,hogy honnan meg miként.2 éve van jogsim itthon,úgyh az egy év tapasztalat nem probléma,kiváltom a nemzetközit,de aztán hogyan tovább...vegyek kint egy autót és egy év múlva adjam el? Vagy kölcsönözzek? Gondolom egy évre az egy kicsit húzós ráadásul ki se adják 21 alatt,ahogy írtad...de ha venni kell,akkor csak valami olcsó,használtat(nyilván lesz elég sok egyéb költségem) de ha olyat veszek akkor egy év leteltével ki a fene vásárolná meg tőlem...egyáltalán vehetek én bármit is egyedül 21 év alatt?? kérlek segíts tanácsokkal a dilemmámban!! előre is köszönöm :)

    ReplyDelete
  42. Szia Orsolya!

    Eloszor is az autoberles nem jo otlet es valoban tul fiatal vagy hozza, bar van nehany kolcsonzo ahol lehet huszon evesen is berelni, de keresgelni kell sokat es nem olcso dolog. Ha belegondolsz nem gazdasagos, hogy a kenyelem kedveert ott alljon az utcan egy auto napi 30-50 dollarert. Auto vasarlas az egy mas dolog. Nezz korul ITT vagy esetleg itt. Legalabb lesz valami elkepzelesed a helyi lehatosegekrol. Kulonben nem annyira veszes a busz kozlekedes a varosban, foleg miutan megszokod a helyet. Nezegesd a Los Angeles tomegkozlekedes honlapjat nagyon praktikus.
    A 21 eves kor nem szamit, mert lehet valaki autotulajdonos 16evesen is. De valoszinu hitelt nem kapsz, tehat csak keszpenzzel tudsz vasarolni.

    ReplyDelete
  43. Szia Marcsi, Romesz! Amit Zoltán írt az nagyszerű ötlet, de én visszafelé is beírtam, azaz San Francisco bérlés és Las Vegas leadás is ugyanolyan olcsó! Nem adtam hozzá valamit? Én idén októberben tervezek egy USA nászút körutat, így sok kérdésem lesz még, de a véleményetekre lennék kiváncsi, hogy San Francisco-Yosemite-Los Angeles-Las Vegas útvonalat javasolnád vagy ennek a fordítottját? Azért gondoltam így, mert LA-ból 6 óra a Yosemite, míg San Franciscoból csak 4! Nem tudom, hogy az jelent-e valamit, hogy Tampából jönnék és majd New Yorkba mennék. Ha nem foglalok le előzetesen autót, akkor ha kijövök a reptérről és betérek egy autókölcsönzőbe, akkor ugyanolyan feltételekkel kapok autót? Köszi a válaszokat.

    ReplyDelete
  44. Szia Fufke!

    Az utirany valojaban mindegy. Ami esetleg mervado lehet, hogy az autokolcsonzesnel melyik iranybol olcsobb az ut. Elofordulhat, hogy az egyik iranybol tobbe kerul mint a masikbol. Ha nincs jelentos arkulonbseg, akkor a tobbi tenyezo valojaban nem szamit. A 4 oras autout vagy 6 oras az mindegy, mert valahol megis benne lesz az az ido is amit pl SF-bol megsporoltok.
    Autot erdemes elore foglalni, mert jelentos osszeget lehet vele megsporolni.

    ReplyDelete
  45. Szia,

    Annyi komment, hogy Magyarországon _semelyik_ hitelkártya cég sem kínál autóbiztosítási terméket sajnos. Körbekérdeztem már mindenkit. (még az Amex sem)

    ReplyDelete
  46. Kedves Romesz!

    Nagyon tetszik az oldal és tényleg nagyon hasznosak az információk.
    A nyáron az USA-ban fogok dolgozni és utána tervezgetjük páran, hogy átrepülünk a nyugati partra. A terv: SF-LV-LA. Ehhez pedig autót szeretnénk bérelni. 4-en mennénk és a tervek szerint egy srác és én vezetnénk. A bérlés a barátom nevén menne mert ő már 22, én viszont még nem leszek 21. A www.economycarrentals.com-on néztem (ezt javasolták) és nem kerül plusz pénzbe se az, hogy több sofőr van, se az, hogy máshol adnánk le az autót. Megtaláltam azt is, hogy én is vezethetek csak rá kell fizetni valamennyit. Sajnos erre vonatkozóan nem találtam semmit az oldalon ezért írtam nekik e-mailt. Válaszként annyit kaptam, hogy ezt majd csak akkor tudja megmondani ha már lefoglaltuk az autót.
    Nagyon fontos lenne, hogy kb mennyivel kalkuláljunk. Ti meg tudjátok mondani esetleg, hogy ez az összeg körülbelül mennyi lehet?

    Előre is köszönöm,

    Peti

    ReplyDelete
  47. Szia Peti

    Legyszives irj egy emailt, a jobb oldalon a kis boritek alatt megtalalod a cimet. Ird meg az idopontokat, pickup es drop off helyeket. Probaltam utananezni a dolognak, de kellenek ezek az adatok.
    Koszi
    Marcsi

    ReplyDelete
  48. Szia Marcsi és Romesz!
    Először is nagyon tetszik a blog és nagyon hasznos. Nyáron egy diákmunka utána tervezünk egy 12 napos túrát Nyugaton.( erről küldtem egy mailt a jobb oldalon található címre hátha akad pár tanácsotok hozzá:)) Most viszont autóbérlés ügyben érdekelne pár tipp, szóval SF-ban nem szeretnénk még autót bárelni, ott valahogy megoldanánk a költségek miatt tömegközlekedésből, de később már mindenképp kellene. Valószínűleg Szeptember 3-tól 7-ig Szeretnénk bérelni. 3-án LA-ben felvenni az autót majd elmenni Vegasba, és onnan 7-én vissza LA-ba és onnan repülni NY-be(onnan van hazajegyünk majd) Eddig mindenhol azt hallottam, hogy ha máshol adjuk le a kocsit akkor van Drop off charge, de ezekszerint van ahol nincs? csak mert mi külön ezért autóznánk vissza LA-be, és ha nem kell fizetni akkor ezt kihagynánk. Szóval érdekelne, hogy hol érdemes ilyen feltételekkel autót nézni( a sofőrünk 21éves lenne, és valószínűleg 8an lennénk így két sima economy autót bérelnénk)
    Mit tanácsoltok?

    Köszi,
    Ákos

    ReplyDelete
  49. Szia Akos,

    Nem jott egyelore meg az email...
    A mashol torteno leadasrol annyit tudok mondani, hogy ez teljesen idopont- es cegfuggo. Ha sokan jonnek akkor LA-bol LV-ba abban az idoszakban, akkor felszamolnak erte, mert vissza kell vitetniuk az autot. Van olyan ceg, amelyik nem is enged CA-ban berelni LV-i leadassal (tavaly osszel volt egy kis problemank es haza akartunk jutni, kellett volna berelnunk autot Californiaban es LVban leadni, felhivtam par ceget es egy azonnal mondta is, hogy nincs "one way" berlesuk CA-bol Vegsaba. Forditva meg lehet, hogy ingyenes (marmint a one way fee, nem a berles), de mint irtam es idopont, vagy inkabb ugy mondanam, hogy szezonfuggo. Ha jol emlekszem, a National volt, amelyik nem engedte, de nem vagyok biztos benne. Hogyan szeretnetek SF-bol LA-be jutni?

    ReplyDelete
  50. Szia!
    Megpróbálom az e-mailt újra:) ( gromvari@gmail.com erre a címre ugye?) Szóval eredetileg autózni akartunk körbe, de kiszámoltuk és az egyéb költségek miatt kicsit le kellett mondani a kényelemről( ha valahogy odaér az e-mail abba leírtm jobban:)), szóval repülőt néztünk, mert csak kb 1 óra, de $100 míg találtunk buszt $55-ért, uh most ugy néz ki azt választanánk.
    Ez a szezonfüggő dolog ez úgy is áll, hogy ha mi például május végén foglalnánk le az autót szept elejére. Mármint, hogy az akkor neten kalkulált ár(mert van ahol számol drop off charget, van ahol nem) az nem fog változni mire odamegyünk az autóért? Mert az conomybookings.com-n ezekkel a dátumokkal, ha csinálok egy keresést és kiválasztok egy autót ott már ráteszi, a fiatal sofőr utáni plusz pénzt valami egyéb adót, és kiírja a TOTAL összeget, de ebben sehol sem szerepel a máshol lerakás ára. (Sőt azt nem tudom, hogy ebbe a biztosítás amiről korábban írtatok benne van-e, mert azért inkább fizetnénk azért, nehogy ha vmi baj van akkor a sokszorosát kelljen, mert máshol ilyeneket be lehetett pipálni amikor az árat kalkuláltuk) bár van ahol meg nem lehet beírni, hogy 21éves korú sofőr, és azzal nem lehet pontosan kalkulálni, szóval kicsit itthonról nekünk bonyolult:)
    köszi szépen mindent,
    Ákos

    ReplyDelete
  51. Szia Akos!

    Igen az email cim jo, de eddig nem erkezett ra uzenet toled :(
    Remelem sikerulni fog

    ReplyDelete
  52. Szia!
    Pedig szintén Gmailről küldtem, szóval elképzelésem sincs mi lehet a probléma(de megpróbálom egy hotmailes címről is elküldeni)

    ReplyDelete
  53. Most sem jött meg egy hotmail-es címről?:)
    üdv,
    Ákos

    ReplyDelete
  54. szia, megjott, kuldtunk valaszt

    ReplyDelete
  55. Sziasztok,
    küldtem Nektek egy e-mailt a sife71@gmail.com címről útvonaltervezéssel kapcsolatban. Megkaptátok? Érdekelne e véleményetek.

    üdv

    Feri

    ReplyDelete
  56. szia Romesz.

    hetek óta böngészem a blogot, nagy-nagy gratula hozzá, sokat segít Nekünk, itthoniaknak mielőtt elindulnánk!!!
    autó bérléssel kapcsolatos kérdés, hallottál már a Honk cégről, esetleg valakinek tapasztalatok???
    itt néztünk ki egy kocsit, de a megadott címre a gugli egy Alamo kölcsönzőt dobott ki. ???

    betenném a linket, annyi segítség kéne még, hogy ebben az árban milyen biztosítás van benne, és mi az amit külön lehet megvenni napi 10.95-ért??
    https://www.securebookingpage.com/rental/customer/booking/step1/sid_ca7eadb5b75a765d13bb

    köszönettel Szireta

    ReplyDelete
  57. Szia Romesz ! ez a blog tenyleg aranyat er :) mi is mar hosszu napok ota olvasgatjuk a felesegemmel, es nem gyozzuk a sok-sok infot magunkba szippantani .. szeptember kozepen utaznank ki bo ket hetre,h felfedezzuk a San Francisco-Las Vegas-Los Angeles haromszoget .. ha megengeditek, szeretnenk e-mailben is felvenni Veletek ezugyben a kapcsolatot :) kellemes delutant Nektek .. Zoli #MEISEno11

    ReplyDelete
  58. Szia Szireta

    A Honkrol bar meg nem hallottam, de az kiderult elso pillantasra, hogy nem egy tenyleges autoberlo vegrol van szo, hanem egy olyanrol, aki kapcsolatban all az autokolcsonzokkel es azok adatbazisabol adja neked az ajanlatokat. KB ugy, mint az autoberlesonline.hu, vagy pl az expedia.com. Az expedia sem egy hotel, hanem egy ceg, ami hotelek (meg masok) ajanlatait bongeszve ad neked ajanlatot. De hallani nem hallottaunk rola.
    10.95ert nemhiszem, hogy sok biztositas van, csak a nagyon alap, de olyanokra, ha pl te csinalsz valamit, lopasra, feltoresre stb szinte biztos, hogy nincs biztositva a kocsi ennyiert.
    De erre nem tudok 100% valaszt adni, mert mindenhol masak a szbalyok (allamonkent.

    ReplyDelete
  59. szia Zoli, nem tudom, hogy az a Zoli vagy-e aki, irt emailben mar, de ha nem, akkor tedd meg batran a jobb oldali linkre kattintva.
    (Marcsi)

    ReplyDelete
  60. Szia Marcsi !
    Igen, en kuldtem Nektek levelet a szeptemberi turank miatt :)
    Koszonom,meg egyszer, ha ra tudtok majd nezni !
    Nagyon nagy Segitseg vagytok (persze, mar igy is:)
    Szep Napot Nektek
    Zoli
    #MEISEno11

    ReplyDelete
  61. Szia Romesz! Nagyon tetszik az oldal, és ugyan én csak jövőre utaznék, de az oldalad máris nagy kedvet csinált! Az autóbérlés kapcsán egy érdekes dolgot vettem észre, amikor az Alamo oldalán próbálkoztam.

    Ha kiválasztottam, hogy "Hungary"-ből jövök akkor 3 hétre $845-ért odaadnák a kocsit, és Collosion Damage W. valamint Extended Protection (ez elméletileg náluk a felelősség biztosítás, $1m-ig fedezi az általam okozott kárt) is benne van az árban. Ha USA állampolgár lennék akkor mindez $1500-ba kerülne biztosítással.

    Reális ez? Más oldalakat is megnéztem, és az 1400-1500 tűnt valószínűnek. Lehet ekkora a különbség?

    Köszönöm: András

    ReplyDelete
  62. megneztem, nalam pont forditva 1 honapot jeloltem be (2012 maj 5-jun 5), es ha USA lakost valasztottam, akkor 689 et irt, ha HUngaryt, akkor 1269. A usa-nak havi dijat adott ki, a magyarnak hetit. es valoban a magyarnal egy csomo mindent belevett, collision damage waivert is alapbol...

    sajnos azt vettuk eszre, hogy az egvilagon semmi logika nincs neha az arakban :( keszulok egy masodik hozzaszolast is irni a dologrol, megprobalok majd kicsit utanajarni

    ReplyDelete
  63. Szia Marcsi!

    Köszönöm a gyors válaszodat. Úgy van ahogy mondod, de ha kiválasztod a kocsit és USA lakosként bepipálod azokat a biztosításokat, amiket külön lehet igényelni, akkor máris több mint 1600$ ! Hungary-vel meg 1269, olyankor választásod nincs, mert beleveszi a biztosításokat, na de 400$ különbség!!!

    Egyébként nem szívesen vágnék neki biztosítás nélkül, hitelkártyám vagy más nincs ami fedezze az esetleges károkat.

    Az árak logikája amúgy tényleg furcsa,ezt több foglalási oldalon megfigyeltem és állandóan változik.

    üdv: András

    ReplyDelete
  64. Nagyon szuper az oldal, sokat segített! Köszönöm!:D
    Hamarosan Floridába utazom és gyűjtöm az infókat...autóbérléssel vagyok egy kicsit bizonytalan, biztosítás, árak, megbízhatóság..stb.,de már körvonalazódik, hála Nektek:D:D A legjobbakat!

    ReplyDelete
  65. Szia Marcsi és Romesz!

    A jövő héten megyek Floridába és van egy bérautó foglalásom az Enterprise kölcsönzőnél. De nem világos számomra, hogy az alap bérleti díjon felül szükséges-e további biztosítást kötnöm náluk. Tavaly San Diego-ban rámtukmáltak valami biztosítást, amit kifizettünk ugyan, de nem vagyok benne biztos, hogy feltétlenül szükség volt rá.
    Tudnátok nekem segíteni ebben?

    Előre is köszi!
    Tamás

    ReplyDelete
  66. Szia Tamas
    Ez a biztositas olyan dolog, hogy nem kell, amig szukseg nincs ra. Mint minden biztositas, az a lenyege, hogy ha nem tortenik semmi, akkor Ákidobtuk a penzt, de ha tortenik es nem vettuk meg, akkor nagyon rafizethetunk.
    Az alap biztositas olyasmi, mint a kotelezo, ha beledjonnek, akkor kifizeti a berelt auto karat. Amit lehet venni pluszban pedig olyan mint a casco, ha belemesz valakibe, akkor a masik autot is neked kell megcsinaltatnod, tehat ha nincs biztositas, akkor az draga mulatsag lenne. Ezen kivul szinten ilyen jatszma a loss damage waiver is, ha ellopnak valamit a kocsibol, akkor jo, ha van, de ha nem hagysz elol semmit, akkor kicsi az eselye, hogy feltorjek. Azt nem lehet garantalni, hogy masik hulye nincs az uton, ezert a kotelezot mindenkepp megvetetik veled, arra pedig, hogy ha te csinalsz bubut, ott a valasztasi lehetosegÉ megveszed a biztositast elore, vagy nem. Ha nem, es tortenik valami, akkor neked kell kifizetni a kart zsbbol. Ebben tanacsot nem tudunk adni. Ezt neked kell eldonteni.
    Remelem szep, biztonsagos utatok lesz. :)

    ReplyDelete
  67. @Marcsi

    Köszönöm az infokat. Mindenképp kötünk egy alap biztosítást rá. Biztos ami biztos! :D
    A kölcsönzés most amúgy is nagyon olcsó lesz. 12 napra 290$ egy full size kategória. Ha erre rá jön a biztosítás, az még mindig nagyon baráti.

    Még egyszer köszi mindent!

    Tamás

    ReplyDelete
  68. Kedves Romesz!

    Nagyon tetszik az oldalad, végre egy oldal ahol jó sok ötletet lehet kapni egy ilyen úthoz! Mi szeptember 17-től szeretnénk bérelni egy ford escape-t vagy hasonlót 4 felnőtt részére, 11 napra, egy LA-Grand Canyon-LV-SF-LA vonalra. A Dollart néztük, viszont sehol nem találok olyan információt, h mennyi lehet a letét amit elkérnek. Hallottam már sokat erról, volt olyan aki írta h fél millió is lehet. Írtam már pár autóbérlő cégnek, de eddig nem igazán válaszoltak. Tudnál ebben segíteni? Csak mert kalkulálnunk kellene vmivel! A másik dolog, h éjszaka száll le a gépünk LA-ben és sok olyan információt olvastunk, hogy ha késik a gép vagy törlik aznapra a járatot, akkor elvész amit addig befizettünk. :-S Mi lenne jobb megoldás? Lefoglalni itthon vagy ha megérkezünk akkor ott a helyszínen?? Örülnék nagyon ha minél hamarabb tudnál válaszolni! Üdv, Csilla Bp-ről

    ReplyDelete
  69. Szia Csilla

    Nem tudom, hogy elolvastad-e a hozzaszolasokat, de amit tudunk, az venne van valaszkent. Korabban mar irtam, hogy valaki megkert, hogy hivjam fel a Dollart es a foglalasi adatait megadta, ok 9 napra foglaltak le es 350 dollar volt a letet a foglalas aran felul, amit visszaadnak, mikor visszaviszed az autot.

    Miden cegnek mas az osszeg amit zarolnak, az oldalon altalaban rajta vannak. Most pl azt talaltam, hogy minimum 400 a Dollarnal (valoszinuleg az allam is szamit).
    A keses csak akkor befolyasolo tenyezo, ha elore kifizetett berlesed van, ami osszessegeben sokkal olcsobb, de a valtozas sokba kerulhet. Ha siman foglalsz, es nem elore kifizetett a kocsi, akkor nem nagy ugy a keses. Amugy is kicsi az eselye, hogy toroljenek jaratot, ahhoz nagy balhenak kell lenni...
    Ha otthonrol foglalod, jobb az eselyed, hogy talalsz neked megfelelo kocsit. Arra vigyazzatok, hogy legyen dombornyomott kartyatok, bar ez benne van a bejegyzesben is.

    ReplyDelete
  70. Szia Marcsi!

    Köszönöm a gyors válaszodat! Közben a dollar válaszolt az e-mailemre is, ők 15%-ot de min. 400 dollárt írnak, ahogy te is írtad! :-)
    Egyébként Californiában a taxi mennyire drága? Mert a b variáció, h eltaxizunk éjjel a szállásra, aztán reggel vissza a reptérre, és akkor nem éjjelre, hanem pl reggel 8ra rendeljük az autót. Egyébként lehet h túl parázzuk már ezt a dolgot... :-)

    ReplyDelete
  71. Szia Csilla!

    LOs Angeles Repterrol a belvarosba $42 ez szabott ar ehhez hozzajon $2.50 es amennyi borravalot ad az utas.

    Fare Rates
    Metered Rates

    $2.85 Flag drop (First 1/9th mile).
    $0.30 For each additional 1/9th mile ($2.70 per mile).
    $0.30 For each 37.0 seconds waiting time and/or traffic delay ($29.19 per hour).
    $55.00 Flat fare for trips between Norwalk and LAX
    $46.50 Flat fare for trips between LAX and downtown.
    $2.50 Surcharge for all trips originating at LAX.
    $15.00 Minimum fare for trips originating at LAX (In addition to the $2.50 surcharge)

    ReplyDelete
  72. Köszönöm a választ! Még egy utolsó kérdésem lenne: mennyivel drágább körülbelül ha mikor megérkezünk LA-be és akkor megyünk be egy autókölcsönzőbe, mint ha online foglalnánk??

    ReplyDelete
  73. Szia,felhivtam az enterprise-t es azt mondtak, hogy LAX-en, ilyen hosszu tavra nagyon nagy az eselye, hogy nem lesz auto ha nem foglalod le elore. (mivel az orszag egyik legforgalmasabb reptererol van szo) Ha lefoglalod elore, akkor tuti, hogy lesz autod. Ha az enterprise oldalan foglalod le es nem veszed fel a kocsit aznap, 50 dollar a buntetes. Ha cegen (expedia, autoberlesonline stb) keresztul foglalod (es esetleg egy elore kifizetett csomagot veszel), az, hogy mennyi a buntetes kesesert, az a cegen mulik, nem azokon, akik kiadjak az autot (enterprise, dollar, budget stb).

    ReplyDelete
  74. Köszönöm a segítséget! Végre én is kaptam választ az alamo-tól, ők kérnek nemzetközi jogsit: "We are prohibited from conveying availability or rates via email as a result of our constantly changing availability/. A rate is not guaranteed until a reservation is made. At the time of pick up, the primary driver must secure the reservation with a valid drivers license, international drivers license and major credit card. A hold equivalent to the cost of the lease will be placed on the credit card. In the event a deposit is requested it will be equivalent to 20% of the cost of the lease. Please visit our web site to access rates and availability relative to your travel needs."

    ReplyDelete
  75. Szia Csilla.
    Csak egy megjegyzes az autoberlesre, az Alamo oldalan ott van az "about us", "FAQ's", "renters Requirement alatt, hogy NEM KELL nemzetkozi jogositvany, ha latin betukkel van a jogositvany.
    Alamo
    "If the driver's license is in a language other than English, but the characters are in English (i.e. alphabet is an extended Latin-based alphabet like German, Spanish, etc.), an International Driver's Permit is recommended but not required."
    Tehat csak akkor kell, ha olyan orszagbol jossz, ahol nem latin karaktereket hasznalnak (pl cirill, kinai, arab, stb)

    ReplyDelete
  76. Sziasztok! Csak szeretném megköszöni a sok segítséget! :-) Végül a Budget-nál foglaltunk egy intermediate suv. kategóriás autót, majd ott elválik milyet kapunk! 670 dollar volt, előre fizettünk, a letét pedig 100 dollár lesz, sikerült ezt is lekérdeznem tőlük. Azt írták azéert ennyi a letét, m előre fizettünk és így sokkal kevesebb! Nekünk ugye a pick-up és a drop-off ugyanaz lesz, ezért is volt olcsóbb a bérlés. Viszont a tankos dolgot nem igazán értem, szerintetek melyik a jobb megoldás? Ha kérem h tankolják meg vagy ha üresen viszem el és üresen viszem vissza? Pénteken indulunk!!!!!Üdv,Csilla

    ReplyDelete
  77. Sziasztok!
    Nekem az lenne a kérdésem, hogy a mostani amerikai autókban a szivargyújtóaljzat megegyezik az európai szabvánnyal? Azért lenne fontos tudnom, mert vinném a saját autós gps-emet, van amcsi térképem. Nem akarok a Gps-ért külön fizetni bérléskor.
    Köszi a választ

    ReplyDelete
  78. Csilla, altalaban olcsobb, ha teli tankkal adod le, mert ha ok tankoljak, akkor dragaban szamoljak a benzint, mint amennyiert te talalsz. Altalaban ugyis teli tankkal adjak ki a kocsikat es teli tankkal varjak vissza.
    Jo utat

    ReplyDelete
  79. Sziasztok!

    A szivatgyújtó aljzat engem is érdekelne.

    Érdemes megnézni a nationalcar-t meg az alamot-t, próbaképp 3 hetes bérlést kérni pl. LAX-on felvétel leadás.
    A national 506$-os árat ajánl, az alamo 828$ mindkettő all inclusive, tehát CDW/LDW és Suppl. Liablity Insurance is benne foglaltatik.

    Hogyan lehet több mint 300$ árkülönbség?! Még az irodájuk is ugyanott van a reptér mellett, a honlapjuk is ugyanolyan csak zöld/kék.

    Azt már nem is mondom hogy fox/budget bérlés esetén 1400$ körül van biztosítással egy kocsi.

    Ez a közel háromszoros árkülönbség azért aggaszt, simán átverést sejtek mögötte. Pedig egyik sem kis autókölcsönző. Hol van az "apróbetűs rész"?

    A külföldi fórumok semmi csalásról nem írnak, esetleg megemlítik hogy non-U.S. állampolgároknak több kölcsönző is all-inclusive árat ajánl.

    Azért ezt elmagyarázhatná valaki, mert hihetetlennek tűnik.

    üdv: András

    ReplyDelete
  80. Ja és persze ugyanolyan Economy kocsikról van szó, de persze a magasabb kategóriákban is látszik a különbség. Úgy tűnik lassan, hogy ez az autóbérlés az egyik legkevésbé kalkulálható része az USA utazásnak...500$-1500$ mindenféle árat látok, mindenhol rejtett költségektől panaszkodnak a fórumokon, meg hogy figyelj oda minden betűre a szerződésben.

    Más: írhatnátok kicsit a parkolásról, illetve annak költségeiről. Esetleg tippek, hogy hol, mikor lehet tipikusan olcsón/ingyen parkolni, vagy hogy a downtown-ban mi helyzet (horror árakat hallottam). Vannak ha jól tudom színezett szegélykövek, azok meg azt mutatják hol mennyire lehet megállni.

    ReplyDelete
  81. Szervusz Andras!

    A szivargyujto miatt ne aggodj, egyetlen szabvany van az autokon, igy a tied is fog mukodni a berauton.
    Az arkulonbsegek a kolcsonzoknel lehetsegesek, mert minden ceg sajat tarifajaval dolgozik. Mivel sok ember nem nez meg tobb arlistat igy a a vegen minden ceg ki tudja adni autoit. Nincs trukkozes a dologban. Nincs aprobetus resz, nincs trukk. Azt az arat fogod kapni amit online foglalas vegen kapsz.

    ReplyDelete
  82. Szia Romesz!

    Köszönöm gyors válaszodat, és azt is örömmel láttam, hogy az autóbérlés ismét kiemelt téma lett..."Autóbérlés revisited".

    Nos igen, ez megkerülhetetlen tűnik, és a repülőjegy-szállás-kocsi (ugyebár a legnagyobb alapköltségek) hármas legbizonytalanabb pontja számomra. Az államok közötti átjárás bérelt autóval is érdekes kérdés.

    Az online megajánlott árakkal kapcsolatban fölmerül bennem: mennyire biztosítottak az USA-ban a vevő jogai az árhoz...pl.ha valamit két féle áron írtak ki véletlenül akkor jár az olcsóbb?...azt hiszem Magyaro.-n így van (ritka..de azért előfordul). Gondolom a kölcsönzők is fenntartják az árváltoztatás jogát, vagy a foglaláskor megajánlott ár kötelez? Ha nincs épp készleten lefoglalt autójuk az adott kategóriából,akkor ingyen upgrade? Csak néhány kérdés a következő bejegyzéshez :-)

    üdv: András

    ReplyDelete
  83. Az online arak altalaban pontosak, esetleg helyi aadokat adnak hozza. Nem lehet nagy elteres, es a foglalasban benne is van, hogy estimate, tehat árajanlat. Nem kotelezi oket az ar, kiveve, ha az a foglalasi szerzodesben benne van.
    Azert foglaltatjak le az autot, mert ha nincs nekik, akkor addigra beszerzik. Olyan nagyon ritkan fordul elo, hogy megrendelsz egy kocsit, es nincs olyan nekik. Legalabbis en meg nemnagyon hallottam. Ilyen esetben szinte 100%, hogy igyen upgrade lenne, de ne eld bele magad...
    allamok kozotti atjarasnak nincs jelentosege, kiveve az uj bejegyzesben emlitett szempontbol, hogy ha olyan allamba viszed a kocsit, ahova nincs engedelyezve. amugy ugy zajlik, mint otthon egyik megyebol a masikba menni. Nehany helyen van csak ellenorzes, az is mezogazdasagi (ca-ba es az-ba nem szabad bevinni gyumolcsot, de ha bolban vette az ember, nem sajat foldrol szarmazik, akkor azert nem szoktak hisztizni)

    ReplyDelete
  84. Sziasztok,

    Május elején érkezem Arizonába, és a FoxRentnél találtam 850 USD egy 4x4-est. Megnéztem az oldalukat, ott írják, hogy több államba is át lehet menni vele - ami engem érintett Nevada és California. Egy a trükk. Én az Orbitzon kersztül foglaltam, szerintetek mire kell még figyelnem?

    Majd még lesz pár kérdésem...ha lehet. :D

    Üdv: Zsolt

    ReplyDelete
  85. Sziasztok!
    Sajnos a blogot nagyon későn találtam meg, amikor már jött a baj. A barátnőmmel június 28-án érkeztünk LA-be, foglaltunk is autót a Foxrentnél 320 dollárért (július 15-ig). Utánanéztem és kiderült, hogy ezen van még 200 dollárnyi kaució is, tehát összesen 520 dollár. Amikor elmentem felvenni a kocsit, akkor az ügyintéző elém tolt egy papírt, hogy lehet biztosítást választani, minimum napi 16 dollárért. A kölcsönzés ára így hirtelen (kaucióval együtt) felment 900 dollárra. Ennyi pénz sajnos nem volt a kártyámon (a legtöbb a barátnőmén van - de ő 25 alatt van), csak kb. 600 dollárnyi. Külön probléma, hogy (nagyon hanyagul) nem csináltattam dombor kártyát, csak egy egyszerű visa electronom van (ezzel korábban sikeresen kifizettem 3 expedia-s számlát). Jelenleg itt üldögélünk a szállásunkon autó nélkül, a kezünk erőteljesen meg van kötve. Kb. 2 napja agyalok, hogy mi lenne a jó megoldás, hogy csődbe azért ne menjek és legyen autó is. Ahogy fentebb olvastam az előre foglalás sokkal olcsóbb, mintha csak simán foglalok. Ezt Amerikából is meg lehet csinálni (pl. ma foglalok, holnap átveszem), vagy bizonyos időnek el kell telnie?
    Várom segítő válaszotokat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Attila!

      Ha elore foglalas lehet egy oraval az autoatvetel elott is.
      Online kell csinalni es mikor kesz a foglalas mehetsz az autoert a megadott idopontban.

      Delete
    2. A masik, hogy az autot bereljetek a baratnod kartyajaval, de te leszel az auto vezetoje. LA-ben tudtok mozogni tomegkozelkedessel is. Nem a leggyorsabb de utolso megoldasnak nem rossz.

      Delete
    3. azt tudod, hogy milyen biztositast akartak eladni? biztos, hogy az kotelezo lett volna? ha lehet meg valamit csinalni, ha gondolod atnezem a foglalast, hogy mi tortenhetett, nem tudom, hogy jelen esetben segitene-e valamit...

      Delete
    4. a carrentals.com oldalon neztem most, jul 2-jul 15ig LAX-en economy car 233 dollar... including everything... nem tudom miert lett ilyen draga berles nektek. Persze meg mindig ptt van a gond a nem dombornyomott kartyakkal :( mindenesetre meg lehetne probalni

      Delete
    5. Szia Attila, nem valaszoltatok, sikerult megoldani a problemat???

      Delete
  86. Sziasztok!
    Bocs, hogy nem válaszoltam eddig.
    Azt, hogy az autóbérlés miért lett ilyen drága máig nem tudom, de a gondom megoldódott. A probléma (természetesen) nálam volt, a bankkártyám ugyanis le volt limitálva 50 ezer forintra vásárlásokra. Mire ez kiderült már túl voltunk a Dollarnál egy sikertelen bérléssel. Itt bökte ki az ügyintéző, hogy nem biztos, hogy nincs elég pénz, lehet, hogy limitálva van. Amikor hazaértünk (taxival LAX oda-vissza 120 dollár), akkor láttam, hogy limitálva vagyok... Ezt két gombnyomással megoldottam, úgyhogy másnap már eltudtuk hozni a kocsit és el is mentünk Vegasba. Én voltam a (fő)hülye, de a Dolláros autókölcsönzésnél is előkerült egy napi 14 dolláros liability insurance és a vége 550 lett (a végén 711-et húztak le a kártyáról - de ez sem tiszta, hogy hogyan működik). Amikor megkérdeztem az ügyintézőt, hogy nekem erre miért van szükségem elmondta, hogy akár még én is okozhatok balesetet és egyébként Kalifornia állam törvényei előírják. Az összeg már nem igazán zavart, mert nagyon örültünk, hogy van autó, szóval minden jó, ha vége jó! :)

    ReplyDelete
  87. Szia, koszi a valaszt. orulok, hogy sikerult megoldani a berlest. Mint irtam, a biztositas valoban torvenyben van, ezert az ar mar eleve tartalmazza. Ez a kotelezo biztositas. Amit neked eladtak, az valoszinuleg a Casco fele ha-te-okozol-kart biztositas, ami nem kotelezo. Kicsit zavaros, hogy hogy is mondta neked az ugyintezo, mert a liability az a kotelezo es annak benne kell lenni az arban, azol felul a collision damage waiver stb az optional. ha 511 a kocsi, akkor valszeg a 711 a 200 dollar deposit miatt van, amit vissza fognak adni a vegen.
    megegyszer tovabbi jo utat :)

    ReplyDelete
  88. Kedves Romesz,
    Lenne egy nagyon fontos kérdésem amiben azt remélem hogy tudnál segíteni. Los Angelesben a Fox-nál foglaltunk autót szerdától (12 napra, San Franciscoban adjuk le). A biztosítást még nem kötöttük meg, azt úgy tudom átvételkor is elég. Az a problémám hogy nem vagyok teljesen tisztában vele hogy melyik biztosítás mire jó. Ha megkötjük a Loss Damage Waiver-t az mire elég? A bankkártyánkhoz nem tartozik semmiféle biztosítás (olvastam a blogodban hogy az sok esetben jó megoldás lehet), csak egészségbiztosításunk van. Két underage driver lesz, minél kevesebb pénzből szeretnénk kihozni a dolgot, de nem szeretnénk kockáztatni, hogy ha valami probléma van azt életünk végéig fizethessük. Ezért megkötnénk a szükséges biztosításokat, csak nem tudjuk hogy mi az ami feltétlenül szükséges.
    Előre is köszönjük a választ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia, sajnalom, hogy nem emailt irtatok es csak most lattuk a kerdest, megprobalok valaszolni, de mar biztos uton vagytok. Remelem meg tudjatok nezni...
      A Loss Damage waiver arra jo, ha ellopjak a kocsit vagy megserul a kocsi, (nem balesetben).
      A PAI az szemlyi serulesre jo, de ha van otthoni balesetbiztositas, akkor annak jonak kell lennie.
      A renters liability protection a harmadik szemely altal benyujtott karteritesi igenyt fedezi (masik szemely serulese, kar mas autojaban stb) Nem a teljes osszeget fedezi. Ha a teljes osszegre akartok kotni, akkor a supplemental liability insurance-t is meg kell venni.
      Sajnos a biztositasok eleg dragak.

      Delete
  89. Sziasztok,

    Érdeklődni szeretnék, hogy mennyi idő alatt veszik át leadáskor az autót? 9:20-kor indul vissza a gépünk, szerintetek 8:00-kor elég megérkezni? Nyitva vannak a LAX reptéren a autókölcsönzők korábban is?

    Üdv,

    Ádám

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Ádám!

      Az autó átvétel gyorsan megy, de a kölcsönzőtöl el kell jutni a reptérre is ez kb 10 perc. Tengeren túli utakhoz másfél két óraval elöbb kell megjelenni.

      Romesz

      Delete
    2. Ami kimaradt, hogy a legtöbb reptéri kölcsönző nyitva van nagyon korán-késő estig.

      Delete
  90. Sziasztok !

    Nagyon-nagyon örülök hogy megtaláltam az oldalatokat ! A tanácsotokat szeretném kérni, mert nagy gondban vagyok. 14 és 17 éves fiaimmal egy hónapra mennénk Amerikába. 20 éve van jogsim. Kocsit bérelnék július 11 és augusztus 4 között. New York - Miami az autóútvonal, és NewYork lenne a felvétel és leadás helye is. Szeretném a lehető legolcsóbban megúszni a dolgot. :( Ti hol kölcsönöznétek...:) Puszi Tünde

    ReplyDelete
  91. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  92. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  93. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  94. Sziasztok! Végigolvastam a blogot, nagyon hasznos infókat kaptam, de azért lenn egy pár technikai kérdésem: San Fanciscóba készülünk menni, online tervezek foglalni, a dilemmám az, hogy a közvetlen reptéri cégektől érdemesebb-e vagy a városban lévőktől. Ismerősöktől származó infók alapján mindkettőnek van előnye, hátránya.Igaz, hogy a reptéren olykor egy órát is sorba kell állnod(hiszen egy nemzetközi gép érkezésekor többszázan is bérelni akarnak autót). A városban lévő kölcsönzőhöz vannak ingyenes buszok, amik bevisznek,de hazautazáskor ki is visznek a reptérre?
    Szóval melyik az egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb, hiszen 12 órás repülőút után, sem sokat buszozni, sem sokat sorba állni nem szeretnénk.
    Válaszotokat előre is köszi
    üdv
    Zoli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Zoli!

      Mi mindig a repterit valasztjuk, 90% esely, hogy a repteren olcsobb berelni, ha a repteren kell egy orat sorban allni akkor is valoszinu gyorsabb mint a varosba bebuszozni es utana intezni es leadasnal sem igazan praktikusm meg akkor sem ha akik buszoztattak a kolcsonzohoz valoszinu vissza is visznek majd, hiszen a busz ket iranyban is mukodik. Mi meg akkor is a reppteri kolcsonzot valasztjuk ha itt helyben akarunk berelni, mert olcsobb es valoszinu nagyobb a valasztekuk is.

      A velemenyunk es tapasztalatunk az, hogy a repteren erdemes felvenni az autot.

      Udv,
      Romesz

      Delete
  95. Kedves Romesz és Marcsi!

    Végig olvastam a blogot, nagyon szuper, hogy így válaszoltok mindenkinek és próbáltok segíteni :)
    Nagyon hálás lennék, ha a saját példámon, segítenétek nekem:)

    Alamo-t néztem ki autóbérlésnek Amerikában.
    Los Angelesi felvétel 2016.09.04. 06:00-kor, San Francisco-i leadás 2016.09.09. 10:00-kor.

    Ha az Alamo-nál foglalok közvetlenül, akkor 166 $-ba kerül az autóbérlés, de ez alapból tartalmazza a CDW-t. Ha kiegészítő biztosítást kötök (EP - Extended Protection), akkor az 14.19 $ naponta, tehát 85 $ az adott időszakra. Ez összesen 261 $.
    E-mailben ezt a tájékoztatást adta az Alamo:
    "My best recommendation for coverage would be to take the CDW insurance that we offer as it covers the rental vehicle for all damage except intentional damage. I would also recommend that you take the EP extra protection that serves as liability coverage. This covers damage to property and the other vehicle in the even of an accident."
    Intentional damage, tehát ha valaki megrongálja az autót mondjuk egy parkolóban, akkor azt nem fedezi ez a biztosítás, igaz ?

    Ha az autoberlesonline-on keresztül foglalok akkor 194 $ a bérlés + 50 $-ért köthetek AXA biztosítást. Ez összesen 244 $. Az autoberlesonline az alábbi tájékoztatást adta:
    "A bérleti díjaink a következőket tartalmazzák: kötelező felelősség biztosítás (másnak okozott kár), CASCO biztosítás törés vagy lopás esetén $0 önrésszel.
    Ami nics az árban: üvegkárra és gumikárra vonatkozó biztosítás tehát pl. egy felpattanó kő vagy defekt ami az Ön felelőssége lenne.
    De erre lehet kötni extra biztosítást és akkor tényleg semmilyen fellelőssége nincs káresemény esetén."

    Ha megnézed a honlapját, az AXA biztosítás alatt, az alábbi szöveg olvasható: "A jármű átvételekor a járműkölcsönző visszatartja a hitelkártyán a letét vagy az önrész összegét. Ön eddig az összegig (legfeljebb 3000 euró értékig) vonható felelősségre, ha kárt okoz a járműben, elveszti a kulcsát, vagy ha a járművet ellopják. Ha azonban bejelöli az alábbi jelölőnégyzetet, a letét vagy az önrész teljes összegét visszakapja."

    Erre megkérdeztem tőle:
    "Akkor most felelősségre vonható vagyok az AXA-s biztosítás nélkül is ?"

    Válasza:
    "Nem, kivéve üveg és gumikár. Ahogyan a szövegben szerepel Ön az önrész összegig fele az autóért, ami az USA-ban $0 törés vagy lopás esetén.
    Az AXA információja általános kell legyen, minden országra érvényesen.
    Így csak USA és Kanada ahol konkrétan nincs önrész, mindenhol máshol van - akár €3000 is."

    Valamint azt is leírta, hogy 350-450 $ depositra számítsak.

    Mindenképpen szeretném, ha le lennék fedve minden oldalból, mert sosem lehet tudni, milyen váratlan esemény következtében történik valami és saját zsebből, semmiképpen sem szeretnék több száz ezret kifizetni.

    Véleményed szerint, melyik módszerrel foglaljam le az autót ? Közvetlenül az Alamo oldalán (még ha drágább is 17 $-al, de talán megéri, hogy [ne adj isten váratlan baleset esetén] ne kelljen utólag a biztosítóval görcsölni) vagy az autoberlesonline-on keresztül (ami olcsóbb, de külön biztosító van).

    Bocsi a hosszú lebontásért, de hát ha másnak is segítséget nyújt majd, ha az USA-ba készül és autót is akar bérelni Kaliforniában :)

    Köszi a választ,
    Baros

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezt neked kell eldontened. Valoszinuleg egyszerubb kozvetlenul az Alamotol megvenni a biztositast a berlessel egyutt. Nagyon szeretnek biztositast eladni a kolcsonzo cegek, ezzel csinalnak penzt, ugyhogy egyszeru a dolog. :)
      Koszonjuk a reszletes tajekoztatot a biztositasrol, ahogy irtad, valakinek ez meg
      nagyon jol johet :))

      Delete
  96. Sziasztok,

    szuper ez a blog :)
    Nekem olyan kérdésem lennem, hogy jövőre ismét mennénk ki a nyugati partra de nem tudom 4 személyre milyen SUV válasszunk.
    Standard SUV vajon elég 4 nagy bőröndnek meg a kicsiknek?
    Mert a Ford Explorer vagy a Hyundai Santa Fe jónak tűnhet méretileg. Tudnátok esetleg ebben segíteni, hogy melyik kategóriát válasszuk?
    Köszönöm szépen előre is.
    Üdv
    Viktor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!

      Szerintunk az SUV nem igazan praktikus, ha csomag elhelyeses a gond akkor inkabb nezzetek minivant. Csomagok es utasok is kenyelmesebben elfernek benne.
      Ha minden aron SUV-t akartok akkor csak is full size ami kenyelmes.

      Delete
  97. Sziasztok,

    Tudnátok nekem esetleg abban segíteni, hogy hol tudnék egy igazi, régi amcsi kocsit bérelni (gondolok itt mondjuk egy '69-es Ford Mustang-ra vagy Chevy Impala-ra)?? Ugyanis jövőre tervezünk egy igen közhelyes "átautózunk Amerikán egy cabrio-ban" 2 hetes túrát, de mindenhol csak újabb fajta sedan-okat találok.

    Köszönöm a választ!

    Üdv.:Ivett

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sajnos ebben nem igazan tudunk jo tippet adni. Kicsi az esely arra, hogy olyen kolcsonzo legyen akik 3-4 ezer merfoldre adnak oda az antik autot. Persze nem kizart, de mi nem talalkoztunk olyannal. Ha talalsz is "vintage car rentalt" azok nem fogjak oda adni hosszu idore vagy olyan aron, hogy olcsobb lenne megvasarolni egyet.

      Delete
  98. Sziasztok!

    Nagyon jó a blogotok, és remélem nekem is tudtok segíteni :) Párommal dec 22-én megyünk Hawaiira. Ott szeretnénk autót bérelni. Az alamo honlapját néztem és igazából nem jöttem rá a saját honlapon belüli árkülönbségekre. Ha név nélkül inditok foglalást mint magyar állampolgár, mert az elején be lehet jelölni 5 napra a kahului reptéren 284$ az ár, de ha előzetesen bejelntkezek egy regisztrálással és így indítok egy foglalást már tripla annyi lesz a foglalás. Nem tudom mennyire érthető a probléma :) Remélem tudtok segíteni

    ReplyDelete